Syksyn 2019 teemana on ”Ylisukupolvisia dialogeja – kestävyysvanhimmat ja nuoret”. Keskustelutilaisuudet pidetään uudessa Helsingin keskustakirjasto Oodissa, sen Kuutio-salissa. Tilaisuudet ovat 4.9., 23.10., 14.11., 11.12. 2019, kaikki kello 17…19. Uutena kumpaninamme on Etelä-Tapiolan lukio. Aiheet käsittelevät mm. nuorten elämän puitteita, talouden ja kasvun kuvaa hyvinvoinnissa, ilmastonmuutosta ja elonkirjoa opetuksessa.

Ekosäätiön keskustelutilaisuus 4.9.2019 klo. 17-19 Keskustakirjasto OODI, Kuutio-sali.

Sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus

Ekosäätiön ensimmäisessä keskustelutilaisuudessa tarkastellaan sitä, millaisessa maailmassa nuoret ottavat vallan kestävyyskriisin ratkaisemiseksi ja miten nuoria voidaan tukea vallan ja vastuun ottamisessa. 

Keskustelemassa ovat tutkimusetiikan ja avoimen tieteen yliopistonlehtori Simo Kyllönen, Vihreiden nuorten puheenjohtaja Amanda Pasanen, tulevaisuuden tutkimuksen professori Markku Wilenius, nuorten ilmastodelegaatti Sara Nyman, suurlähettiläs, emeritus Mikko Pyhälä ja lukiolainen Etelä-Tapiolan lukiosta. Tilaisuuden avaa Ekosäätiön vpj Jukka Noponen ja keskustelua moderoi Ekosäätiön hallituksen jäsen ja Nuorten Agenda2030 –ryhmän puheenjohtaja Siiri Mäkelä