Pekka Kuusen kirjan päivitys alkaa

Neljäkymmentä vuotta sitten kirjoitti Ekosäätiön aatteellinen isä Pekka Kuusi ihmiskuntapoliittisen merkkiteoksen Tämä ihmisen maailma. Kymmenen vuotta myöhemmin toimittivat Aulis Aarnio, Olli Järvinen, Nils Oker-Blom ja Esa Saarinen Pekka Kuusen teokseen ja ohjaukseen perustuen kirjan Ihmisen eloonjäämisoppi – pieni alkeiskirja.

Nyt olemme Ekosäätiössä päättäneet päivittää Pekka Kuusen teoreettista ja ihmiskuntapoliittista ajattelua nykypäivään ja tulevaisuuteen. Kirjahanketta pohjustetaan Ekosäätiön perinteisellä teemaluentosarjalla syksyllä. Ensimmäinen tilaisuus on 22.9. klo 13 – 15 Puistokatu 4:ssä.

1. teematilaisuus 22.9.2022 klo 13 – 15

Miten Pekka Kuusi nyt hahmottaisi ihmisen menestyksen/eloonjäämisen edellytykset vastuullisena osana maapallon ekosysteemiä?

Fasilitointi ja johdatus teemaan: YTT Sauli Rouhinen, Ekosäätiön puheenjohtaja.

Alustajat:
Maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki, HY

Ekologi ja kasvatustieteilijä Sami Keto
”Tämä enemmän kuin ihmisen maailma”
Nuorisoedustaja Kia Rautavaara. Pekka Kuusi asetti toivonsa nuorisoon, mutta kuinka nuoriso voi vastata tähän odotukseen?

Paneeli
Alustajat sekä suurlähettiläs emeritus Mikko Pyhälä (evoluutiokeskustelun aukot.)
ja kansanedustaja, VTT Erkki Tuomioja (mikäli ehtii paneeliin eduskunnasta)

2. teematilaisuus 27.10.2022 klo 13 – 15

Taistelu tulevaisuudestamme; Maailmanpolitiikka – autoritaarisesti hallittujen valtioiden, demokratioiden ja suuryritysten taistelu maapallon tulevaisuudesta. Vastuu: Antti Rautavaara (fasilitointi), Simo Kyllönen ja Osmo Kuusi.